Бичок з фетру. Майстер-клас

Наступний 2021 рік — рік Білого Металевого Бика.
Сьогодні я публікую один з кількох моїх майстер-класів, в якому розповім як пошити маленького бичка з фетру.

НЕОБХІДНІ МАТЕРІАЛИ

  • Фетр обраних кольорів: білий — для морди, вух та тіла, трохи темніший — для носа, жорсткий фетр з гліттером — для рогів (підійде будь-який жорсткий фетр від 1-2 мм);
  • Нитки акрилові для вишивання та шиття (тут підійде й звичайне муліне): кольорові — для декору, чорні — для оформлення носа, білі чи трохи темніші — для обшивання іграшки;
  • Бісер дрібний чорний (чи будь-який темний) для очей — 2 шт.;
  • Нитки титанові для бісеру чи будь-які для шиття (що пролізуть у вушко бісерної голки);
  • Наповнювач;
  • Джутовий шпагат, з якого зроблені ноги та хвіст;
  • Додатково: шнурок 1 мм діаметр для петельки/основа під брошку/неодимовий магніт; намистини дерев’яні /металеві/акрилові/скляні/подібне для ніг; дзвіночок на шию;
  • Інструменти: ножиці, голки для шиття та для бісеру, пінцет/тонкогубці (використовую в процесі наповнення іграшок синтепоном), ручка/простий олівець.

ПОЧАТОК РОБОТИ

Маючи шаблон з картону, викроюємо відповідно з білого фетру по дві деталі голови, тулуба та по одній деталі для вух. Роги викроїти із фетру з гліттером чи іншого, одну деталь. Ніс викроїти з темнішого фетру, також одну деталь.

Спершу до одної з двох деталей голови пришиваємо ніс.

Позначаємо деталі на морді, що будуть вишиватися. Вишиваємо чорними нитками. Місце пришивання очей також позначаємо, але їх робитимемо пізніше.

Бісером вишиваємо очі у позначених місцях.

Зшиваємо деталі голови, вставляючи по ходу вуха, роги, вкладаємо наповнювач.

Переходимо до тулуба. Робимо вишивку кольоровими нитками на одній деталі тулуба.

Для різних варіантів іграшок відповідно оформлюємо задню половинку:
для магніта — маскуємо місце його розташування фетровою квіточкою чи кружечком;
для брошки — пришиваємо спочатку основу під брошку й маскуємо місце її кріплення шматочком фетру;
для підвіски — нічого не робимо, бо петельку вставимо по ходу зшивання тулуба.

Зшиваємо дві половинки тулуба. Для ніг беремо два відрізки 10-15 см джутового шпагату, вставляємо по ходу роботи, для хвоста вистачить 5 см шпагату.
Петельку, якщо вона була передбачена, також вставляємо по ходу роботи, на спинці.
Для того, щоб ноги чи хвіст не висмикувалися, фіксую все вузликами та невеличкими щматочками наповнювача.

Пришити голову до тулуба, трохи нахиливши її в бік.

Бичок — символ 2021 року готовий.