Лебеді з фетру. Майстер-клас

3dd65a8c34e918d68ca1e6d979fbbd1aСьогодні ми шитимемо лебедів з фетру, про яких я написала вчора. Надихалась я роботами на кшталт цієї, що стоїть на початку та їй подібних. Підозрюю, що це була авторська викрійка, що продавалась десь, скажімо, на Етсі, тому її немає в мережі. Тож довелося намалювати самій.

За основу взяла квіточку та крило французької курки від ВДВ.

Отже, насамперед підготуйте майбутній шаблон: для цього намалюйте майбутню іграшку в деталях та продумайте її колір.
DSCN6501
Підготуйте матеріали для переводу на картон (тільки якщо ви на ньому одразу не малювали): власне картон та копіювальний папір.
Можливо, у вас є власний зручний спосіб переводу картинки, скористайтесь найзручнишим.
DSCN6500

Коли перевели на картон, вирізайте усі деталі майбутньої іграшки. Викладіть їх в тому порядку, в якому вони йтимуть.
DSCN6506

DSCN6505

Підготуйте фетр. Хоч і вважається, що для таких іграшок краще брати саме м’який і корейський фетр, проте вже знаю, що і китайський жорсткий 1 мм теж чудово підходить. Як і турецький 1 мм та ін. Якщо ви бачили того одинака, з корейського фетру молочного кольору, то відмінність лише в тому, що він товстіший на відміну тих двох, з китайського. Більш об’ємний.

DSCN6507

Фетр маємо взяти один-два кольори для тіла та крил лебедя, червоний для дзьоба (там підійдуть найдрібніші обрізки, що зазвичай лишаються після роботи з фетром), а все інше то для квітки, якою ми прикрасимо крила лебедя.

Визначившись з кольорами, вирізайте по шаблону всі деталі.

DSCN6510

DSCN6522

DSCN6509 DSCN6508

А тепер приступаємо до вишивки та декору.
Я починала з крил. Кожне крило складається з двох половинок (вони в нас йдуть об’ємні). На лицьових половинках покроково нашиваємо елементи квітки та декоруємо її бісером, робимо вишивку нитками.
Нитки можуть бути акрилові, муліне чи будь-які інші для вишивання.
DSCN6511

DSCN6512

DSCN6513
Тоді робимо вишивку на крилах: спочатку нитками, потім бісером та паєтками.
DSCN6514

DSCN6515
Коли все вишито, зшиваємо половинки кожного крила та наповнюємо їх.
DSCN6516

Тепер переходимо до самого лебедя. Мабуть, найкраще пришити одну з найменших деталей — дзьоб на обидві половинки тушки.
DSCN6523
Можна одразу і очі пришити:
DSCN6527
Зробіть вишивку: прикрасьте нею хвостову частину та нижню частину.
DSCN6524

DSCN6525
Зшийте дві половинки тушки лебедя. Наповніть його.
DSCN6526

DSCN6528
Можна нашити смужку на шию, але це не обов’язково.
DSCN6529

DSCN6542

Коли в нас є наповнені крила та тушка, можна зшивати їх між собою.
DSCN6549

DSCN6550

DSCN6551

DSCN6552

DSCN6553