Просто пара яєць з фетру до Великодня

1be27acef1c47fa2a3871cc1fbcda140Одне з двох яєць я зробила вже після фестивалю: в мене лишилась невикористана темно-синя заготовка, а ще мені дуже сподобались яйця, які вийшли в нас під час майстер-класів. Тож вирішила зберегти ідею на наступний рік, щоб було що показувати дітям на заняттях.

А друге, велике, я зробила після перегляду кількох фото різних майстрів. Воно об’ємне, складається з чотирьох окремих частин, зшитих між собою. Надихалась яйцями з цього фото та інших.

121-2017
Ну, а тепер черга великого яйця. Мені було цікаво його робити, тож я відзняла процес : )))
117-2017

В мене десь була викрійка для такого яйця, яку я роздрукувала та перевела на картон і вирізала шаблон:
vykrojka_paskhalnogo_jajca

Далі я намалювала на картоні шаблон квітки і вирізала всі її частини. Потім намалювала на фетрі всі деталі і вирізала їх. Мало вийти щось таке:
DSCN6765

Тепер ці всі деталі треба було нашивати в певному порядку.
Ось так нашивається стебло квітки:
DSCN6766

DSCN6767
Сама квітка складається з трьох частин. Одразу після пришивання другої частини квітки можна вишити цими ж нитками тичинки.
DSCN6768

DSCN6769
DSCN6770
Далі треба нашити бокові квіти. Їх не пришиваємо акриловими нитками, а через бісеринки, якими має бути оздоблена серединка кожної квітки. На цьому етапі можна одразу нашити бісер на тичинки:
DSCN6771

Робимо вишивку на бокових квітках акрилом:
DSCN6772

Тепер пришиваємо листочки, робимо на них вишивку. Довкола бокових квіточок нашиваємо бісер (це можна зробити на будь-якому етапі одразу після нашивання самих квіток).
DSCN6773

Наостанок ми пришиваємо вазон, оздоблюємо його смужкою з фетру та бісером.
DSCN6774

DSCN6775

DSCN6776
Коли всі чотири деталі готові, зшийте їх яким-небудь декоративним швом, використайте для цього контрастну нитку. На нього пішло чимало синтепону…

116-2017

DSCN6904