Сережки з фетру. Майстер-клас

В цьому майстер-класі я докладно покажу, як робити сережки з фетру, прикрашені фетровими квітами. Діаметр таких сережок приблизно 4 см. В цьому мк робимо модель без підвісок.

Спершу підбираємо фетр: окремо для тла сережок (жорсткий десь 1-1,3 мм достатньо), окремо для квітки (тут вже можна й м’який використати, у мене жорсткий) три кольори.

Також для сережок підбираємо бісер та нитки: бісер для декору квітки, бісер для оздоблення краю сережок (може бути різного кольору, розміру, гатунку). Нитки — для вишивки квітки та титанові для бісеру.

Ще знадобиться лінійка-шаблон з отворами різного діаметру, фурнітура для сережок (швензи) та інструмент для роботи з фурнітурою (пінцет, тонко-/круглогубці, тощо). Голки для бісеру та вишивки, ножиці.

Обираємо для сережок отвір на 38-40 мм, вирізати 2 деталі, для подвійної серединки квітки — 17 мм та 11 мм, по одній деталі на сережку.

Беремо одну деталь сережки, квітку та дві її серединки і декоруємо весь цей «бутерброд» бісером. Так ми зафіксуємо всі елементи і зможемо спокійно продовжити роботу.

Колір ниток, якими пришиваємо бісер в цілому може бути підібраний в тон кольору фетру, з якого зроблена наша серединка (в магазинах є вибір титанових ниток. Можна також скористатися й звичайними нитками для шиття, їх кольорова гама дуже велика).

Наступне, це ми робимо вишивку нитками в мене акрилові, також можна брати муліне чи ще які. Розділяємо пелюстки квітки.

Тоді нитками іншого кольору робимо прожилки на пелюстках.

Кожну з прожилок декоруємо бісером.

Збираємо нашу сережку: зшиваємо дві половинки за допомогою бісеру — одну з вже пришитою квіткою і другу, її задню частину. Використовуємо титанові нитки для бісеру, вони міцніші за будь-які інші.

Починаємо з трьох бісерин, далі набираємо по дві, а в самому кінці одну.

Для кріплення швензи набрати 4-6 бісерин й зробити петельку.

По завершенню чіпляємо швензи. Сережки з фетру готові.