Трішки новорічних іграшок з фетру

Не думала, що матиму достатньо часу на виготовлення нових новорічних іграшок з фетру (бо робота забирає весь вільний час в будні, а на вихідних іноді просто хочеться… нічого не робити). Проте все склалося досить вдало, я намалювала й зшила кілька!

Одною з таких іграшок став полярний ведмедик. Їх в мене аж два — перший з вишивкою вийшов трохи, на мій погляд, худеньким, тому намалювала іншу викрійку й другого вже зробила трішки товстішим.

Все починається з картонного шаблону:

Тоді на фетрі малюємо дві половинки нашої іграшки, почергово обводимо шаблон лицьовою та виворітною сторонами.

Також вирізаємо ще одну деталь, мордочки, вона в мене трохи іншого кольору.

Далі працюємо над очима, носом, мордочкою в цілому. Якщо треба на тілі зробити декор, то робимо саме зараз — до того, як будемо зшивати іграшку.

Так, на другому ведмедикові в мене нашиті новорічні ялиночки.

Коли іграшка буде повністю зшита, додаємо ще один елемент — кольоровий шарфик. За нього потім буде зручно чіпляти петельку.

Потім в мене з’явився ще біленький зайчик, на ньому є невеличка вишивка хрестиком — мені саме подарували золоті ниточки, металізовані для шиття, тож я спробувала їх у вишивці по фетру.

Ось викрійка на цього зайчика, кому треба, прошу:

І останнє, це ялинкова іграшка з фетру в формі кулі, з символом наступного року — Мишкою/Щуром. Ця річ була зроблена для благодійного ярмарку, що також пройшов у школі перед святами.