Великодні сувеніри з фетру. Майстер-клас

Майстер-класи до ПасхиЩе починаючи з 18 березня я вирішила провести цілих чотири майстер-класи у Центрі «Життя прекрасне»: щосуботи ми маємо робити по одному сувеніру на пасхальну тематику. Всі майстер-класи я об’єднала в серію під назвою «Великодній кошик».

Перший мій МК мав відбутися 18-го, але його не було. Натомість його фактично буде перенесено в місцеве «Oregano» family cafe, на 26-те. Маємо робити яйця з фетру і декорувати їх паєтками та бісером. А от в цю суботу, 25-го відбудеться другий майстер-клас: шитимемо гарнючі паски з фетру, прикрашені бісером, рубкою та паєтками і з вишивкою, що світиться в темряві. Третій заплановано на 1-ше квітня — будуть яйця з фетру, але вже з вишивкою по канві. І четвертий, найскладніший, 8-го квітня — це сам великодній кошик з яйцями.

Має бути круто!

75-2017
А зараз я детальніше розповім, як можна зробити з фетру ось такі чудові пасхальні магніти.
Я завжди намагаюсь перед тим, як давати дітям щось на майстер-класах чи заняттях, обов’язково зробити це сама, щоб знати чи важке воно, чи ні, чи буде цікаво учням.

Отже почнемо з паски.

70-2017

Спершу я намалювала ескіз, визначила як саме йтиме в мене «глазур». Тоді перевела на картон і вирізала шаблони всіх елементів (їх всього два — сама паска та «глазур»).

Далі вирізала дві деталі паски з фетру 1 мм коричневого кольору та одну деталь «глазурі» з білого 1 мм. Оскільки я робила магніт, вирізала ще одну круглу детальку з фетру 0,8 мм.

DSCN6464

Пришиваємо «глазур» до паски та круглу деталь до задньої частини паски, вставляємо магніт.

DSCN6466 DSCN6465

Прикрашаємо «глазур» «посипкою» — бісером, рубкою та паєтками в довільному порядку.

71-2017 DSCN6467

Далі за допомогою канви, що висмикується робимо вишивку нитками, що світяться в темряві. В мене Zweigart #14.

72-2017

DSCN6477
Паску зшиваємо нитками двох кольорів: саму паску коричневими, а там, де йде «глазур» краще зшивати білими нитками.

73-2017
Тепер візьмемося за великодній кошик.
Все починається з ескізу та перемальовки на картон.

Вирізаємо всі деталі з фетру 1 мм. Кошик теж йде як магніт, тому буде дві деталі тло — білого кольору, кошик складається з двох деталей - коричневий фетр, три яйця — різних кольорів на ваш смак, кругла деталь, щоб закрити магніт.

DSCN6469

DSCN6468
Дивимося, як будуть пришиватися наші деталі, підбираємо декор.
Вшиваємо магніт. Пришиваємо ручку кошика. Пришиваємо яйця.
Яйця я декорувала окремо, а потім нашивала на основу, хоча можна було пришити яйця та весь кошик, а вже тоді вишивати декор.

DSCN6470 DSCN6471 DSCN6472

Тоді пришиваємо другу деталь кошика та декоруємо її. Мені довелося змінити паєтки на мереживо…
DSCN6473

DSCN6474

74-2017
Весь кошик зшивається коричневими нитками. В кінці прикрашаємо кошик бантиком.
Все. Великодній кошик зібрано! Тепер треба дочекатися свята.
Щасливого Великодня!