Вишивка бісером по дереву. Прикраси

Нарешті дійшли руки до цих прекрасних заготовок від «Волшебной страны». Маленькі дерев’яні заготовочки під вишивку бісером (чи нитками), всі різної форми, проте йдуть парами — щоб можна було зробити не лише підвіску, а й пару сережок…

Набір був сформований так, щоб до кожної такої заготовки був задник з тонкого фетру відповідної форми — це полегшує сам процес створення подібних прикрас, адже вирізати акуратно самому такий задник, щоб закрити виворітний бік вишивки, дуже й дуже складно (особливо на заготовках у формі квітки).

Схеми було підбирати важко, бо площа під вишивку вкрай мала (всього 11-13 клітинок в ширину), обирала серед українських орнаментів.

Також спробувала зробити сережки, ось ці, для прикладу, вийшли напрочуд легкими.

Ці теж вийшли легкими, залишила їх собі (в мене буде з чим їх носити).

Використала чеський бісер 10/0, титанові ниточки для бісеру, задник клеїла на клей «Момент» класік (в мене є лише такий, він теж гарний й не лишає слідів).

А взагалі якось ще напишу більш докладно, як працювати з такими дерев’яними заготовками.