Яйця до Великодня. Фетр і вишивка нитками та бісером. Майстер-клас

DSCN6576А ці два яйця я зробила спеціально для завтрашнього майстер-класу, що пройде завтра у Творчій майстерні Центру «Життя прекрасне»: завданням буде виготовити з фетру яйце до Великодня зробити вишивку хрестиком по канві (яка буде вставлена посередині яйця). До речі, для майстер-класу ми візьмемо нитки, що світяться в темряві.

Отже, я вишила одне маленьке (на ньому вишивка хрестиком, паєтки, бісер, ззаду трохи простої вишивки нитками), а друге — велике 9,5 см х 12,5 см, комбінована вишивка нитки+бісер та ще й прикрасила його квітками, вишивкою та бісером з іншого боку.

77-2017

DSCN6556

78-2017

6cde31bc2d02fb32a2e2d5f19a18d25b

86-2017

А тепер трохи про велике яйце.
Спершу я зробила вишивку на звичайній канві Aida 14 білого кольору акриловими нитками та чеським бісером за даною схемою:
pashvenok-shem500

DSCN6561

Далі я вирізала з фетру заготовку, при цьому на картонному шаблоні попередньо вирізала отвір, що відповідав розмірам моєї вишивки з невеличкими припусками. Одна половинка яйця мала бути із вставкою, інша з нашитими на неї квітами з фетру.
DSCN6562

DSCN6563

Відцентрувавши канву, пришила її до фетрової основи.
DSCN6564

DSCN6573

На другій половинці пришиваємо квіти в залежності від вашого задума та заповнюємо вільні місця вишивкою та бісером.
DSCN6575

DSCN6576
87-2017

Можна зробити інакше. Якщо ви точно не знаєте, що саме будете вишивати, то можна пришити канву до основи одразу, а потім підібрати собі якийсь візерунок).

Коли декор на обох половинках завершено, зшивайте яйце петельним швом по всьому периметру та не забудьте наповнити його синтепоном (щоб зробити його трохи об’ємнішим), а також вставте петельку із кольорової стрічки, якщо бажаєте, щоб яйце висіло.