Як пошити пегаса з фетру. Майстер-клас

Нова іграшка, і знову кінь, точніше, пегас з фетру. В роботі були використані, окрім синельного дроту, ще й фетр з гліттером рожевого кольору від магазину Fetr.net.ua.

Про те, як створювалась ця іграшка, цей майстер-клас.

Для роботи нам знадобляться:

  • Картон (білий підходить)
  • Фетр жорсткий/м’який 1 мм/1,3 мм для тіла
  • Обрізки фетру різних кольорів для декору
  • Фетр з гліттером (не фоаміран) для крил, можна замінити на звичайний
  • Бісер чеський/китайський
  • Нитки для вишивки акрил/муліне
  • Синельний дріт 30 см — 2 шт. для ніг
  • Паєтки для очей — 2 шт.
  • Нитки для бісеру
  • Наповнювач синтепон (в мене)/холофайбер/вата/тощо
  • Нитки для гриви та хвоста (підійде будь-яка пряжа)
  • Голки для бісеру та шиття.

Починаємо нашу роботу з картонного шаблону:

Маємо намалювати два шаблони, для тіла та для крил. Фетр для цих деталей буде різного кольору та гатунку.

Обводимо наші шаблони, прикладаючи їх до тканини одним та другим боком. Для тіла йде дві деталі, що потім будуть зшиватися разом, для крил теж йдуть дві деталі, але вони будуть окремо, оскільки в мене фетр з гліттером дуже жорсткий і його вкрай складно зшивати разом.

Беремося за оформлення голови. Нам знадобляться паєтки по одній для кожної половинки тіла та бісеринки (також дві), через які ми пришиємо ці паєтки. Також вирізаємо дві невеличкі деталі вух й теж пришиваємо їх по одному на кожну з половинок.

Далі пришиваємо крила до тіла через одну бісеринку, а вже потім робимо вишивку бісером та декор з фетрових кружечків. Останні я вирізаю з залишків та обрізків фетру, що лишаються в процесі роботи з цим прекрасним матеріалом.

Коли весь декор нашитий і всі деталі теж, можна починати зшивати іграшку. Перед тим скрутіть з синельного дроту ноги нашому пегасу, одна пара ніг скручується з одного 30 см відрізка.

Краще починати зшивати від вух, через морду, поступово рухаючись до ніг. Ноги вставляємо, попередньо обмотавши їх синтепоном чи ватою (з холофайбером так точно не вийде).

Для хвоста робимо з пряжі довгу китицю, фіксуємо її за допомогою ниток…

Для гриви зробіть короткі й тонкі китиці 5-7 шт. в залежності від типу пряжі. Фіксуємо на шиї по всій довжині. Й не забудьте вже додати наповнювач до нашої іграшки, бо потім буде це робити вкрай незручно!

Гриву вкоротіть за вашим смаком, хвіст також підрівняйте.

Все, наш чудовий пегас з фетру готовий!

А от і весь мій табун!