Як зробити сережки з фетру. Майстер-клас

106-2017…Було це якось у вівторок, ще до Великодня, коли Дана та Ліза вже давно подороблювали свої яйця до конкурсу та поробляли щось інше в нашій Творчій майстерні. І тоді десь під кінець заняття дівчатам закортіло щось пошити маленьке з кольорових обрізків фетру. Дана ще на той момент не працювала з накладною канвою, а в мене якраз завалявся клаптик 1 х 1 см. Ну, вона приклала його й щось вишила на фетрі… вирізала дві половинки… зшила… Ліза зробила так само… Ми повшивали туди маленькі кільця, щоб можна було шнурок пропустити в них…

І ось так народилася у Творчій майстерні (назва справді себе виправдовує) гарна нова ідея: зробити маленькі сережки з фетру, прикрашені вишивкою хрестиком. От тільки обшиті вони мали бути все ж бісером, а не нитками.

96-2017

Вдома я зробила таких кілька пар, великих та малих. Самі найменші робляться всього за годину!
DSCN6648

Вони на додачу ще й дуже легкі, важать менше 1 г!
DSCN6649

Під час нашого майстер-класу нам знадобляться: 

- нитки для вишивки (будь-які: акрил, муліне різного гатунку); 

- невеличкі клаптики кольорового фетру 0,8 чи 1 мм; 

- накладна канва не дуже великого номеру (наприклад, Zweigart 14); 

- чеський бісер 10/0, для обшивання краю сережок; 

- фурнітура для сережок та інструмент для роботи з нею; 

- голки та нитки для бісеру, голки для вишивки, ножиці.

DSCN6636 DSCN6637 DSCN6638

Крок 1. Вибираємо невеличкий орнамент та вишиваємо його, прикладаючи накладну канву до фетру.
DSCN6639
Крок 2. Висмикуємо всі ниточки канви, допоки не лишиться вишивка на фетрі.
DSCN6640

DSCN6641
Крок 3. Обравши форму майбутньої сережки обводимо її контур на фетрі та вирізаємо саму сережку і її задню частину такої ж форми:
DSCN6642

DSCN6643
Крок 4. З’єднавши дві деталі, зшиваємо краї, а точніше обшиваємо бісером. В кінці робимо в обраному місці невеличку петельку під швензу:
DSCN6644

DSCN6645

DSCN6646

DSCN6650

А ось іще кілька варіантів таких вишитих сережок з фетру. Сині та чорні вишиті нитками Anchor Multicolor, тільки сині в дві, а чорні в одну нитку. До речі, чорні купили під час фестивалю : )))
101-2017

102-2017

103-2017

104-2017

105-2107
А ще в мене є рожеві, іменні сережки з бродівською вишивкою.
97-2017

DSCN6654

Ну, і останні це ось такі великі, але все одно дуже легкі зелені сережки з кольоровою вишивкою:
117-2017

118-2017

24fb2dc8a9fbc8fcb740ec1005df6683