Як зробити верблюда з фетру. Майстер-клас

Тож, як я й обіцяла, викладаю майстер-клас з пошиття ось таких верблюдів з фетру.
Іграшка середнього розміру, має гнучкі ноги, може бути прикрашена різноманітним декором. В цьому МК я покажу один з трьох варіантів, а саме — вишивку по фетру.

МАЛЮЄМО ШАБЛОН

Для початку я намалювала самого верблюда на папері (в мене є спеціальний зошит, де я малюю всі свої ідеї). Потім перенесла малюнок на картон, з якого й виготовила власне шаблон для подальшої роботи:

ПІДГОТОВКА МАТЕРІАЛІВ

Для верблюда я добирала фетр максимально наближений до рідного, верблюжого/верблюдного/верблюдячого… ну, ви зрозуміли :-))) З нього вирізала дві половинки верблюда, вуха 2 деталі та хвіст 1 деталь.

Також для ніг я підібрала синельний дріт світло-коричневого кольору 2 шт., з яких скрутила 2 пари ніг.

Для очей взяла паєтки білого кольору, трохи більші за розміром ніж стандартні та бісер для зіниць (в мене це китайський типу ірис).

Для декору підібрала схему вишивки:

Для самої іграшки та для вишивки підібрала акрилові нитки таких кольорів:

Для того аби вишити на фетрі зображення я використовувала накладну канву Zweigart №14.
Для наповнення іграшки використовуйте холофайбер, синтепон (це якраз в мене) або звичайну вату.

ПОЧАТОК РОБОТИ

В першу чергу оформлюємо морду нашого верблюда, робимо це на обох половинках: вишиваємо ніс та рот, пришиваємо очі.

Далі пришиваємо вуха, по одному на кожній з половинок іграшки.
Вишивку робимо на одній з половинок, хоча можна й з двох боків, це за вашим бажанням.

ЗБІРКА

Вважаю, що зшивати цю іграшку легше починати з низу морди й рухатися через спину. Зшивати іграшку можна будь-яким швом, я ж використовую петельний шов. На голові між вухами треба вставити «чубчик», що зроблений з тих таки акрилових ниток.

На горбах вставляємо китички так само.

Не забудьте вставити хвоста!
Після того можна потроху починати наповнювати нашу іграшку.

Трохи нижче хвоста вже можна вставляти задні ноги. Аби дріт не випинався з-під фетру, намотайте трохи наповнювача між ногами. Та й ноги тоді не ростимуть з одної точки.

Наш верблюд готовий! Має вийти ось так:

About Елена Васянович