Цілий Рік Коня. Конячка Златка. Майстер-клас. 2 частина

 61-2014Це наша друга частина майстер-класу по конячці Златці. На нас чекає ціла купа роботи, тож давайте почнемо!

В Златки окрім того, що ноги виплетені окремо, очі та вуха теж пришиті — досі вони були одне ціле з фігуркою у інших іграшках.

Бісер залишається той самий, що й був, але міняємо темно-синій матовий на світліший синій, теж матовий, 30050/152. Темно-синій однак залиште для пари вух. Для хвоста з гривою я підібрала жовтий матовий бісер 80010/170 — його, в залежності від довжини гриви, може піти до 40 г. Ще беремо 6 чорних бісерин для носа та по 1 чорній на кожне око — всього 8 шт.

DSCN0474

Тепер давайте розберемося в нашій схемі:

Златка схема

З ногами ми розібралися ще в першій частині — тут подано перший варіант їх плетіння, окремо дві половинки, по дві на кожну ногу, всього 8 шт. для чотирьох ніг. Червоні крапки на ногах — місце, де кріпиться гудзик. Додаткові бісерини, через які з’єднуються (або ні) наші половинки ніг в їх нижний частині вказано лише для одної половинки, на другій їх не набирати.

На тулубі виділена широка смуга в 12 бісерин — це початок мозаїкою, починати треба знизу і вгору. Вгорі зправа доплітаємо для підйому ще дві бісеринки по схемі, тоді одразу переходимо на цегляне плетіння. Після чого переходимо до передньої частини з шиєю та головою. Плести половинки тулуба досить таки легко, жахливих переходів з ряду в ряд тут немає : )))

FSCN0476

Вивести голку як показано на фото для подальшого плетіння задньої частини тулуба.

RSCN0479

Виплітаємо задню частину:

RSCN0482

Вивести голку у вказане зеленою крапкою місце, звідти почати плести вниз передню частину тулуба. У другому рядку добрати недостаючі бісеринки мозаїкою:

RSCN0488

RSCN0485

Далі знову недобираєм кілька бісерин, плетем новий рядок, а тоді піднімаючись вгору доплітаємо ці недостаючі бісерини мозаїкою одразу на двох рядах, як це показано на попередніх фото. Одразу формуємо вигин шиї:

RSCN0490 RSCN0493

Доходимо до того місця, де починається голова коня — в тому ряду посередині треба набирати білим кольором контуру по схемі. У мене робоча нитка на той момент була внизу.

DSCN0541

Тепер оскільки наша нитка знизу, можна доплести частину тулуба.

 DSCN0542

Виведіть робочу нитку, якщо вона довга, у найближчу бісеринку контуру для подальшого плетіння голови. Якщо у вас нитка закінчилась, можна починати плести голову й з верньої точки.

Має вийти така половинка нашої фігурки:

FSCN0531

Друга половинка плететься так само.

Залишилось ще зплести пару вушок. Їх робимо цегляним плетінням, можна починати плетіння знизу вгору, але для видовженної форми набираємо по 2 бісеринки у деяких верхніх рядах (див. схему).

RSCN0548

Це останні деталі. Тепер переходимо до збірки.

На першому етапі можна пришити очі або ноги. Все одно в якій послідовності. Оскільки я не знала, з чого в мене будуть ті очі, то все таки спершу пришила ноги. Зараз почнемо з очей.

Для них я вибрала паєтки двох розмірів та кольорів — свого часу вони куплялися саме для таких випадків.

DSCN0543

На схемі місце, де розташовуватимуться очі я не вказала — виберіть його самі, як вам більше подобається. Але краще це зробити до того, як ви зшиєте фігурку. Наберіть велику білу та меншу, якщо вони в вас є, паєтки та 1 чорну бісеринку і пришийте око на одній та другій половинках.

DSCN0544 DSCN0545

Тепер перейдемо до ніг. У вказаних на схемі місцях на тулубі за допомогою голки для вишивки протягуємо всі нитки на нозі:

FSCN0535

Закріплюємо їх за допомогою тих самих маленьких гудзиків (або трохи більших чи за допомогою великої намистини) так, щоб ноги могли рухатись. На вузлик капнула клей ПВА. Робимо так з усіма ногами на обох половинках.

DSCN0539 FSCN0533 DSCN0546

Саме так, пришиваємо ноги до того, як будуть зшиті остаточно  половинки тулуба. Не турбуйтеся, на цей раз її зшивати дуже легко! Коли будете зшивати, поступово набивайте фігурку наповнювачем.

DSCN0550

Пришийте вушка — місце визначте самі.

DSCN0552

Зшита конячка має такий вигляд:

DSCN0551

Тепер беріть жовтий матовий бісер і робіть хвіст та гриву. І чим пишнішу ви її зробите, тим красивіша конячка в вас буде. Їй же потім можна буде зробити зачіску, якщо грива буде достатньо довга. А хвоста просто перев’яжіть тоненькою стрічкою, він тоді буде акуратним.

71-2014

Я — файна українська конячка Златка. Народилася у цьому Сонячняму лісі. Я сама — кольору синього безхмарного неба.  Моя грива — кольору сонця.

…Як сонце у мирному небі над Україною…