Аксолотль з фетру. Диво-іграшка

Отримала дуже цікаве замовлення: зробити дві іграшки з фетру в якості подарунку до дня народження – тваринку аксолотля, одного маленького (брелок) і великого (з яким можна буде гратися).

Кому цікаво почитати, хто такі ці аксолотлі – вам до Вікіпедії. Ну, а так я вже трохи знала, що це за істоти.

Почну з цього малюка. Шила його по фото, яке мені скинули, викрійку малювала сама. Висота іграшки 10 см. Використаний турецький а китайський жорсткий фетр, акрилові нитки для вишивки, наповнювач.

А тепер розповім про більшу іграшку.

Вона відрізняється не лише розмірами – має висоту 20 см. Кількість зябр на одну пару менше, бо з трьома парами було не так гарно (можливо, треба було їх зробити трохи меншими чи іншої форми).

Очі гудзики, щоб міцно були пришиті і не відірвалися в ході гри. Гудзики підібрала перламутрові – вони практично білі, а аксолотлі сліпі, бо живуть у печерах.

Спину одразу захотіла прикрасити декором, тільки вибирала між вишивкою хрестом та квітами з фетру.

Також в цієї іграшки всі чотири лапки відведені в сторони, що дає додатково можливість рухати ними під час гри.

І фото іграшки, де добре видно її співвідношення до руки.

Використала ті самі матеріали, що й в малій іграшці, тільки ще бісеру китайського трохи додала при вишивці, а пришивала титановими нитками, щоб не відірвався.
Оскільки викрійки не було, довелося малювати і на цю також.
Маю надію, дитині такий подарунок дуже сподобається.