Підвіска з вишивкою. Майстер-клас

Все почалося з посилки, яку я отримала перед Новим роком. Мені одна моя знайома прислала цілий пакунок клаптиків кольорової тканини (льон та ін.) – обрізки, адже вона кравчиня, шиє на замовлення одяг. Тоді я ще не знала, навіщо мені вони, але точно була впевнена, що настане день і вони мені згодяться!
Вочевидь, той час настав…
Час експериментів!

Ще колись у молодшій школі моя мама вчила мене вишивати троянди рококо. Досі я була певна, що пам’ятаю як їх вишивати. Аж тут виявилось, що я… все забула! І була б у мене журба, але Гугл прийшов на допомогу разом з YouTube на пару. В момент знайшлося потрібне відео (і не одне), де чітко й ясно було показано, як такі трояндочки вишивати.
Ну, хіба ж не краса! (Це я про Гугл зараз).

Відео з You Tube, по якому я тренувалась, автор (якщо не помиляюсь) Марія Фараонова:

Отже, треба ж було на чомусь мені тренуватися. Вишила я таку троянду на одному з тих клаптиків, що про них на початку згадала. Потім, ще понавишивала, вже на іншому й багато (та про те вже в наступному пості)…
Аж тут і фейсбучний флешмоб нагодився. І от вже закрутилась в мене в голові ідея, як тую вишивку тренувальну десь вже прилаштувати. Тож на четвертий день флешмобу в мене була готова ось така підвіска з вишивкою:

Розміри підвіски у висоту 8,5 см, діаметр десь 4,5 см.
Процес створення цієї прикраси теж був заснятий в деталях, тож ловіть майстер-клас!

НЕОБХІДНІ МАТЕРІАЛИ:

  • Тканина для вишивки (будь-яка рівномірка чи ін.);
  • Нитки для вишивки (в мене муліне ПНК ім. Кірова, здається, так це називається – це ж тренувальна вишивка була);
  • П’яльця маленькі;
  • Круглий вкладиш: та деталь, яку ми в процесі обтягнемо тканиною, щоб наша вишивка тримала форму, в мене це реально вкладиш – витягнула з кришки від підходящої баночки з-під крему(ви можете зробити оформлення якось інакше, якщо знаєте кращий спосіб);
  • Нитки для шиття (в тон тканини), як допоміжний матеріал;
  • Шматочок фетру (колір на ваш розсуд – це в якості підкладки) або шкіри;
  • Бісер (достатньо чеського 10/0);
  • Намистини 4 мм (матеріал на ваш розсуд, в мене скляні);
  • Нитки для бісеру (маю титанові);
  • Ножиці, голки для вишивки, для шиття, для бісеру;
  • Основа для кольє + фурнітура (якщо на основі вона відсутня);
  • Інструменти для роботи з фурнітурою.

Я ще ніколи не робила нічого подібного, тому вважайте це за експеримент. Маю надію, вдалий…

Вишийте на тканині невеличкий декоративний елемент, наприклад, квітку. Визначтеся, якого розміру має бути прикраса й з цупкого матеріалу виріжте відповідну заготовку (це може бути коло чи овал).

Даємо припуск не менше 1 см і вирізаємо нашу вишивку.

Далі обтягуємо тверду вкладку, тканину стягуємо й кріпимо за допомогою звичайних ниток.

З фетру маємо викроїти деталь трішки більшу за нашу вишивку.

А далі переходимо до оздоблення бісером. Я пришивала як звичайний кабошон.

Можливо, у вас одразу знайдеться металева фурнітура потрібного розміру для підвісок/брошей і далі потрібно буде тільки вклеїти вишивку в металеву основу.

Коли все було пришите, акуратно зрізаю по краю зайвий фетр.

Там, де йде стик двох деталей, зшиваю для надійності, а заодно й маскую край по периметру.

Тепер лишається зробити підвіски з бісеру та намистин, а також вушка, через які пройде основа для кольє (в мене це вощений шнурок, фурнітуру чіпляла сама).

Наша підвіска з вишивкою готова. Часу на неї пішло досить не багато.
Головне, що експеримент з вишивкою вдався; мої тренування не пропадуть, адже тепер ця маленька тренувальна троянда рококо отримала друге життя.